INFORMÁCIÓK AZ EGYETEMI KÁRTYARENDSZERRŐL

… legalábbis annak könyvtári vonatkozásairól.

Első és legfontosabb: 2013. január elseje után csak és kizárólag kártya birtokában lehet az Egyetemi Könyvtár területére lépni – a forgóvillás kapukon keresztül -, ezért kérjük, hogy addigra mindenki, aki igénybe kívánja venni a könyvtár szolgáltatásait, rendelkezzen kártyával!

De nemcsak a belépéshez szükséges:

  • a beiratkozáshoz,
  • a fénymásoláshoz,
  • a nyomtatáshoz,
  • a scanneléshez is.

Éppen ezért a kártyát mindenképpen érdemes minden alkalommal magatokkal hozni, amikor ellátogattok hozzánk!

Ezen kívül a könyvtár a jövő évtől kezdve beiratkozási díjat szed az olvasóitól! Mivel azonban a kártyarendszer bekavarja kicsit a dolgokat, olvasói osztályonként nézzük végig, ki mire számítson, és egyáltalán: hogyan juthat kártyához!

Nappali tagozatos hallgató vagyok: a kártyát az AKIK készíti el, a nagy létszámra való tekintettel előzetes regisztráció után. A kártya kiváltása 800 forintba kerül, a beiratkozás ingyenes.

Távoktatási/levelező tagozatos hallgató vagyok: az Egyetemi Könyvtárban az első látogatás alkalmával felveszik a kártya elkészítéséhez szükséges adatokat. Ekkor már lehet használni a könyvtárat, a kész kártyát viszont csak a következő látogatáskor lehet átvenni. A kártya kiváltása 800 forintba kerül, mely kiváltja az első éves beiratkozási díjat. A következő évtől kezdve a beiratkozási díj ugyancsak 800 Ft.

Külső olvasó vagyok: az Egyetemi Könyvtárban az első látogatás alkalmával felveszik a kártya elkészítéséhez szükséges adatokat. Ekkor már lehet használni a könyvtárat, a kész kártyát viszont csak a következő látogatáskor lehet átvenni. A kártya kiváltásának díja 1600 Ft., amely kiváltja az első évre szóló beiratkozási díjat. A következő évtől kezdve az önálló jövedelemmel rendelkezők 1600, az önálló jövedelemmel nem rendelkezők 800 Ft-ért újíthatják meg a tagságukat.

Ez természetesen csak egy rövidített kivonat volt. A teljes díjtétel-táblázat – az Egyetemi Könyvtár Könyvtárhasználati Szabályzatának melléklete – ezen a linken megtekinthető.

A kész kártyát felmutató olvasóknak a kölcsönzőpultban – térítésmentesen – új olvasójegyet állítunk ki, vonalkód nélkül. Az olvasójegy ezután csak a kölcsönzési határidők felírására fog szolgálni, a kölcsönzéshez viszont a kártya vonalkódját használjuk a jövőben. Ezért is nagyon fontos, hogy mindenki hozza magával az új kártyáját!

További információkat az egyetemi kártyarendszer információs oldalán és a Könyvtárban kihelyezett tájékoztatókon lehet olvasni.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: