Welcome back!

Avagy, Return of the Librarian, mondhatnám stílusosan, de nem teszem. Bár már végülis megtettem, mindegy. No, de lényeg a lényeg, újra itt a tanévkezdés, és újra teljes gőzzel üzemel az Egyetemi Könyvtár, ahol mindenkit nagyon-nagyon sok szeretettel várunk! És persze rengeteg újdonsággal, amelyek közül a legfontosabb természetesen az, hogy a mai naptól (hétfőtől) kezdve megnyílik az Igen Tisztelt Olvasóközönség előtt a második emelet!

Hatásszünet.

Remélem, nagyon hamar köszönthetünk fent is mindenkit, de addig is elmesélem, mivel várjuk fent érdeklődő olvasóinkat! Első, legfontosabb és legfeltűnőbb, hogy a második emelet csak félig a miénk: a könyvtári szolgáltatások a keleti szárnyban lesznek elérhetők. És hogy melyek ezek? Nos, itt lesz lehetőség az audiovizuális és elektronikus dokumentumok (CD-k, DVD-k) helyben használatára és kölcsönzésére is. Előbbi célt az emeletet uraló, fekete színű, kör alakú médiahasználati fülkék szolgálják, amelyekben nagyméretű képernyők és fejhallgatók várnak mindenkit! (A pontos specifikációt majd egy fenti kíváncsiskodás után fogom tudni megmondani Nektek 🙂 ) Tehát ide lehet bevinni magatokkal azokat a dokumentumokat, amiket használni kívántok. Azonban fontos tudni, hogy – hasonlóan a videotékákhoz – a polcra csak a tokokat tesszük ki! Ezért minden esetben, ha szükség van valamilyen dokumentumra, azt tőlünk lehet elkérni, és használat előtt az emeleti pultban (tehát NEM a földszinten) ki kell kölcsönözni!

A polcokra kikerülő dokumentumokat még válogatjuk, így érdemes napról napra visszanézni, hiszen egyre több és több, színes-szagos-látványos-hallványos tokkal lehet majd találkozni az emeleten elszórva található állványokon. Apropó visszanézés! Idézem a Médiatár nyitvatartását a készülő új Könyvtárhasználati Szabályzatból:

Hétfő, szerda

 13.00-17.00

Kedd, csütörtök

  9.00-13.00

Elektronikus dokumentumainkat persze nyitvatartási időn túl is lehet kölcsönözni (ekkor a lenti kölcsönzőpultban van rá lehetőség).

Más. A Médiatár mellett a második emeleten elkülönített és zárható kutatószobákat – összesen tizenötöt – alakítottunk ki. Ezeket a szobákat kutatási programhoz, szakdolgozatíráshoz, TDK dolgozat vagy publikáció készítéséhez lehet igényelni, hallgatónak, oktatónak és külső olvasónak egyaránt. Hallgatók két hétig (két hosszabbítással), oktatók és kutatók egy hónapig (három hosszabbítással) használhatják a helyiségeket, amelyhez a kölcsönzőpultban elhelyezett rövid igénylőlapot kell kitölteni, továbbá szükséges még egy kutatói vagy témavezetői igazolás.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: