Fiesta-hangulat

Tegnap jól belemelegedtem a programajánlgatásba, és amilyen a sors meg a szerencse, délutánra kiderült, hogy lesz még valami!:)

Van ugyanis a hazai könyvtáraknak egy évenkénti rendezvénysorozata, amely Internet Fiesta néven vonult be a köztudatba. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség (IKSZ) az NKA támogatásával az idén már tizenharmadik alkalommal kéri fel a könyvtárakat az internet lehetőségeit, szolgáltatásait népszerűsítő programok szervezésére, vagyis elmondhatjuk, hogy az Internet Fiesta már a XX. században is létezett (mintha az olyan régen lett volna 😀 )

A 2012-es alkalom e hét péntekjén kezdődik és pontosan egy hétig, azaz március 30-ig fog tartani. Ez idő alatt a magyarországi – és különösen a megyei – könyvtárak a munkakereséssel, pályaválasztással, nyelvtanulással, e-learninggel és hasonló, érdekes és hasznos témákkal kapcsolatos előadásokat, beszélgetéseket, egyéb programokat szerveznek az odalátogatóknak, sőt még játékos vetélkedőbe is belefuthat az, aki ezekben a napokban felkeresi kedvenc könyvtárát!

Hétfő délután az Egyetemi Könyvtár is úgy döntött, csatlakozik a kezdeményezéshez, és a jelenlegi állás szerint két programmal kedveskedünk.

Egyrészt azoknak, akik nyelvtanulás előtt állnak: az ő tájékozódásukat szolgálja egy rövid bemutató, amelyben egyrészt sokat mesélünk majd az Egyetemi Könyvtár hasznos linkgyűjteményéről, s különösen annak nyelvi információs aloldaláról, valamint bemutatjuk, milyen on-line adatbázisokat, szótárakat, nyelvi teszteket vehet igénybe az egyszeri nyelvtanuló az Egyetemi Könyvtár falain belül és kívül:

Negyven alatt – használható nyelvtudás, segít az Egyetemi Könyvtár!

Kezdés: 2012. március 26., hétfő, 14:00.

Továbbá azoknak, akik az internetes keresőóriás, a Google titkai iránt érdeklődnek. Az Internet Fiesta honlapján így foglaltuk össze a program tartalmát:

“Aktívan használjuk, vagy hallottunk róla már – ez ezer százalék. De mennyire ismerjük _valójában_ az internet keresőóriását? Előadónk segítségével a Google olyan oldaláról mutatkozik meg, melyet nem is veszünk igazán észre, amikor gyorsan kutatunk fel valamit…”

Aki keres, az talál – tippek a Google használatához

Kezdés: 2012. március 29., csütörtök, 14:00.

Várunk mindenkit! Árrrrrrrrrivá! 😀 😀 😀

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: