Megjött a tavasz

Derűs délelőttöt kívánok – mondaná Aigner Szilárd, ha még szolgálatban lenne valamely tévécsatorna napi időjárás-jelentő műsorában. A hosszú hétvégén az időjárás is kegyes volt hozzánk, kellemes, nem is túl meleg, nem is túl hideg időt fogtunk ki, és remélem, mindenki kihasználta ezt a néhány napot a pihenésre – és persze a megemlékezésre, hiszen ugyebár március 15-ét, vagy micsodát ünnepeltünk csütörtökön. És persze a hétvége sem volt eseménytelen: újra itt a Forma1-es szezon, ami most különösen hosszúra nyúlik, hiszen összesen húsz futam várható egészen novemberig. No de gondolom, nem ezért jött senki a blogra, hogy ilyenekről olvasson, úgyhogy rá is térek a könyvtári tárgyú mondandómra 😀

ad egy) noha nem merem ezer százalékig kijelenteni, de sikerült Androidon megoldani az egyetemi wifi működtetését. Elvileg az eszközök – legalábbis a ZTE Blade biztosan – érzékelik a SZEWLAN hálózatot mint kódolt wifit. Ne ijedjünk meg a kis lakattól, tegyünk meg néhány apró beállítást, és már használhatjuk is az eszközünkön a hálózatot. Az EAP menüpontnál (ez elvileg a bővíthető hitelesítési protokoll rövidítése) a PEAP lehetőséget válasszuk ki, a Phase 2 hitelesítésnél pedig az MSCHAPv2 mellett jelöljük be a rádiógombot. A tanúsítványmezők maradhatnak üresen, az Azonosítóba mehet a “neptunkód@net.sze.hu”, a jelszót pedig értelemszerűen a Jelszónál adjuk meg (születési dátum és OM-kód egybeírva – utóbbit, ha valaki nem rendelkezik kis kártyával, a Neptunból, a Személyes adatok fülön ki lehet nézni; érdemes felírni, mert a vezetékes hálózaton lévő könyvtári számítógépek használatához is szükség van rá).

ad kettő) az okostelefont használók előtt bizonyára nem ismeretlen a FourSquare nevű alkalmazás: aki még nem hallott volna róla, annak elmondom, hogy az eszköz tulajdonosa az általa felkeresett helyekről – étteremből, kocsmából, de akár múzeumból, könyvtárból, egyetemről, buszmegállóból, szóval szinte bárhonnan ún. bejelentkezéseket tud végrehajtani, továbbá ismerőseit bejelölve nyomon tudja követni az ő check-injeiket is.. Ez az alkalmazás veleje, a többi funkció erre az egyszerű műveletre épül. A bejelentkezések számának növelésével kis díjakat lehet nyerni, ez annak függvényében változik, hogy milyen típusú intézményekből és hányszor jelentkezünk be – ez utóbbinál pedig az a plusz funkció is boldogíthat bennünket, hogy ha többször jelentkezünk be egyetlen helyszínről, mint a FourSquare-közösség bármely más tagja, akkor az adott helyszínnek mi leszünk a mayor-jei. Nem vagyok nagyon buzgó felhasználó, úgyhogy pontosan nem vagyok tisztában azzal, hogy ez utóbbitól miért leszek “óriási, eszetlen nagy király”, de biztos jár valami előnnyel az erkölcsi dicsőségen túl is 🙂 No, de amit mondani akartam ezzel kapcsolatban: mivel eddig csak SZIE Könyvtár néven szerepeltünk a rendszerben, gyorsan regisztráltam egy SZE Könyvtár, InnoShare helyszínt, úgyhogy tessék buzgón jelölgetni minket, és vinni a hírünket, ha nálunk jár valaki! 🙂

ad három) Ma és holnap az Egyetemi Könyvtár épülete ad otthont a mérnök-informatikus hallgatók konferenciájának, április elején pedig (másodikán és harmadikán) a gépészmérnök hallgatók is nálunk rendezik meg szakmai összejövetelüket. A könyvtár profiljától némiképp eltérő rendezvényekre is sor kerül: március 26-tól április 20-ig baba- és mackókiállítással várják a szervezők az érdeklődő fiatalokat és kevésbé fiatalokat egyaránt, végül, de nem utolsósorban: ahogy tavaly, az idén újra a könyvtárban, a bejárat és a ruhatár melletti üres téren rendezik majd be a szokásos fotókiállítást. Várunk mindenkit sok szeretettel a programokra!

Azért egy ilyen medvét szívesen megnéznék :DD

Reklámok

2 responses to “Megjött a tavasz

  1. Cseke Róbert 2013. február 18. hétfő 07:42

    Üdvözletem!
    Az androidos probléma megoldódott. Esetleg van arra lehetőség, hogy valaki kiokoskodja, miként lehet szewlanra Symbian rendszerű telefonnal csatlakozni? Mert hiába állítgatok bármit az eap beállításokon bellül valami nem jo.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: