Jegyzetekről

Szép napot kívánok mindenkinek! Tegnap alaposan meglepett bennünket a hirtelen érkező, igaz, kis mennyiségű hó – bár meg kell mondjam, remekül aludtam miatta előző éjjel -, ma pedig már csak esőre futotta. Kilenc óra múlt néhány perccel, és ahogy kinézek a tájékoztatópultból, az egyik oldalon kék-fehér, a másik oldalon világosszürke-piszkosfehér eget látok, ami azért okot ad a reménykedésre, hogy ma végre némi napsütést is látunk.

Noh, de hát nem vagyunk angolok, hogy az időjárásról kelljen állandóan beszélni, ráadásul ez egy könyvtári blog, vagy micsoda próbál lenni, úgyhogy rá is térek arra a témára, amiről már ígértem, hogy lesz szó. És ezt újra megteszem, dacára annak, hogy már mindenki számára van kézzelfogható eredménye a háttérben zajló munkálkodásnak. Szóval, a keleti tájékoztatópult (a társadalomtudományi oldal, ha úgy jobban tetszik, 001-614) mögötti polc tartalma, ahogy ezt már talán többen észrevették, jelentősen átalakult. Volt nekünk ugyebár egy védett gyűjteményünk, ennek darabjai most már a polcokon leledzenek sárgacsíkkal, tehát csak helybenhasználatra kijelölve. Helyükre pedig összeszedtük a legfontosabb egyetemi jegyzeteket, melyeket ugyancsak sárga csíkkal láttunk el, így most már mindenki biztos lehet abban, hogy “kedvenc” tankönyvéből legalább egy példányt biztosan itt ér az épület falain belül, s ha jó korán érkezik délelőtt, akkor biztosan kézbe is veheti és dolgozhat belőle.

Ezeket a példányokat a katalógusban az SZ1 lelőhely (ami ugyebár semmi mást nem jelent, csak hogy az InnoShare épületben van az adott dokumentum), a nem kölcsönözhető besorolás és a hozzáférhető státusz jelzi. Tehát ha erre a példányra van szüksége valakinek, az nyugodtan és egyszerűen kérheti tőlünk, ehhez még kérőlap sem szükséges! Kellemes tanulást! 🙂

konyvbarlang.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: