Új jelzetek

Szép, ámbátor meglehetősen zimankós hetet kívánok mindenkinek! Konkrétan összefagyott mindenem, pedig megkockáztatom, hogy a kollégák közül én járok a legközelebbről: busz, autó és minden egyéb csodaszer nélkül is mindössze 10-15 perc az albink és a könyvtár közötti távolság.

De végül mindenki kiengedett, és elkezdtük ezt a hetet is. Több örömteli hírrel is szolgálhatok: az egyik az, hogy mostanában különösen érdemes vissza-visszanézni a könyvtárunk katalógusába, ugyanis egyre több új szakdolgozat kerül bele! A darabszámok pedig napról napra (sőt, megkockáztatom, ismerve a feldolgozás tempóját, hogy óráról órára) változnak, így különösen a (köz)gazdasági-államigazgatási témák kedvelőinek érdemes újra és újra lefuttatni kereséseiket, mert nap nap után új gyöngyszemekre bukkanhatnak, amelyekben hasznos információkat lehet találni!

A másik pedig, hogy nekiálltunk a raktári jelzetek esztétikusabbá tételének; így ami már nagyon kopott, nagyon halvány, nagyon foszló, azt friss papírra nyomtatott (nem írógépes) betűkkel és számokkal ellátott jelzetre cseréljük, ami egyrészt jobban látszik, másrészt kevésbé sérülékeny a ráhúzott védőréteg miatt, harmadrészt tényleg esztétikusabban néz ki tőle a könyv, főleg több könyv egymás mellett, ekkor ugyanis még az egységesség hatását is ébresztik az olvasóban! Várjuk az észrevételeket, kinek mennyiben segítenek ezek az új jelzetek kedvenc dokumentumai megtalálásában! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: