Keresés, keresés, keresés…

A könyvtárszak arra mindenképp jó volt, hogy rengeteg on-line információforrás, adatbázis használatára megtanítottak bennünket. Könyvtári, de általános témájú információszerzésre is nagyon használható források voltak ezek, és már kezdem úgy érezni magam, mint az egyszeri könyvtáros a viccben:

hány könyvtáros kell ahhoz, hogy kicseréljenek egy villanykörtét?
nem tudom, de tudom, hol kell megnézni…

 

Még néhány hónappal ezelőtt (talán már egy év is eltelt azóta) voltam az Országos Széchényi Könyvtárban egy konferencián, és ott találkoztam egy Jóföldi Endre nevű úrral, aki – mint elmondta – egy rendkívül érdekes témájú blogot üzemeltet két szerzőtársával, Vajda Gáborral és Varjú Zoltánnal: a keresőkről írnak. Nem csak a google-ről, mert hiszen azt mindenki minden nap használja (ami nem zárja ki, hogy van róla elmondanivaló bőven, ld. az Azt hittem, ismerem a Google-t című könyvet a könyvtárban; google-zési szokásainkon ugyancsak van még mit javítani).

Szóval keresők. Hallott már valaki ilyenekről, hogy Johu, Szörcs, Bluu, Miner, Ok és iGlue? Mert aki nem, annak bizonyára érdekes olvasmány lesz ez a webnapló, amely a

kereses.blog.hu

címen érhető el. Segítségképpen annyit még elmondok, hogy a felsoroltak mind Magyarországhoz köthetők, és akkor hol vannak még a külföldi lelemények, melyekről szintén szó esik a postok között?

Reklámok

One response to “Keresés, keresés, keresés…

  1. rejtvényszerető 2011. november 6. vasárnap 19:56

    Nem néztem végig a blogot, de nagyon jó oldalra akadtam: http://en.goldenmap.com/
    Bármely kifejezésre megjelenik egy mindmap (gondolati térkép), és lehet keresni a szokásos dolgokat is (kép, videó stb.).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: