Felvértezve minden tudással

Véget ért a kétszer négy napos minőségbiztosítási tanfolyamom. Az utolsó napon a miskolci könyvtár egyik munkatársával, Paszternák Ádámmal volt óránk (őt anno a szakdolgozatomban is megemlítettem, mert igen olvasmányos és tetszetős könyvtárszakmai blogot ír). No, Ádám a webes szolgáltatások értékeléséről tartott előadást, amit igazából nevezhetnénk “Webdesign-ről kezdőknek” kurzusnak is, mert körülbelül olyan honlap-elemzési és -értékelési szempontokról volt szó, amelyeket egy kommunikáció szakos csoporttársam is leírt a szakdolgozatában. Ádám ezekkel több éve foglalkozik, és meg is látszik a tudománya, lendületesen és érdekesen mutatta be a témát, s meggyőzött, hogy erről írjak majd dolgozatot: a könyvtár weblapját kell majd elemezni. Aki esetleg kíváncsi, elmondom, hogy Joomla-alapokon (bár az üzemeltető cég által eléggé átformálva) döcög a könyvtár, sőt az egész egyetem weblapja. És ha netán valaki kérdezné, miért néz ki így, azt is elmondom, hogy illeszkednie kell az általános egyetemi arculathoz. Ezért a fejléc, ezért a narancssárga menü, ezért az (alapértelmezésben) három hasábos kialakítás, amit mi picit leegyszerűsítve használunk. (Bár adminisztrátora válogatja: nekem jobban tetszene több dobozzal, aztán majd kiötlünk bele valami tartalmat :D)

Szóval égett a pof  az arcom, amikor a tartalomközlés folytonosságáról beszéltünk, meg arról, hogy a néhány napos kihagyás mennyire lehúzza a látogatószámot. Ugye-ugye, mondhatnám fejcsóválva magamnak. És bár bűnöm igen nagy, azért most már, hogy nem kell többet elutaznom, visszatérünk a napi frissítésre.

És a napi jó hír: a délelőttöt az informatikusoknál töltöttem, és megtudtam, hogy hamarosan kibővül az olvasói gépek szoftverkínálata, tehát nem csak a böngészőt lehet majd megtalálni rajtuk, hanem például az Office csomag igen gyakran használt elemeit, pdf-megjelenítőt és minden egyebet, ami a napi munkát, a felkészülést segítheti. Kis türelmet kérünk még mindenkitől, és bízunk benne, hogy hamarosan még többen jönnek be könyvtárunkba! (Ez most nagyon marketingszagú volt, de a nagy épületbe sokan kellenek, hogy a könyvtáros (pl. én :D) elégedett legyen!)

sostadiumstatus.blogspot.com

 

Reklámok

One response to “Felvértezve minden tudással

  1. Ziu9 2011. október 24. hétfő 13:02

    Az utolsó bekezdés remek hír. Múltkori látogatásom alkalmával ezt a hiányosságot jegyeztem fel egyedüli negatívumként, de így már csak az egekbe lehet magasztalni a könyvtáratokat. 🙂
    A látogatók rohamára fel vagytok készülve a tárolószekrényekkel is? Úgy tűnt, mintha azok száma alul lenne tervezve. Pláne a közeledő téli, nagykabátos időszakra gondolva…

    üdv
    Ziu9

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: