Vetélkedtünk

Hadd kezdjem megint egy kis mentegetőzéssel: örömteli módon egyre többen vannak a könyvtárban, így aztán ugyancsak sok dolgunk akadt nekünk, tájékoztatóknak – és persze feldolgozó kollégáinknak is -, ezért a pénteki nap (természetesen csak real-time)  sajnos kimaradt a blogból. Pedig akad róla beszámolnivaló bőven – lássuk csak! 🙂

Ismét nagy dicsőséget hozott a tudománynak a Széchenyi Egyetemen – és sok más helyszínen – megrendezett Kutatók Éjszakája. Országszerte száz és száz tudós lépett a katedrára, hogy szakterületét aránylag érthetően magyarázza el ezúttal nem csupán diákoknak, hanem minden érdeklődőnek. A jeles rendezvénysorozatnak több helyen délutáni kísérőprogramjai is voltak: az Egyetemi Könyvtárban vidám kisiskolás-vetélkedőre került sor fiatal kolléganőink, Bocskai Adri és Tóth Kata szervezésében, így a könyvek szentélye néhány órára nyüzsgő, zajos játéktérré változott.

Mert hát panaszkodni egyáltalán nem volt okunk, nagyon szép számmal jelentkeztek a csapatok, a nagy megmérettetésen összesen tizenhárom kisebb-nagyobb gyerekcsoport jelent meg, kísérőjükkel együtt, hogy megmutassák, mit tudnak az állatok és a növények világáról és a környezetvédelemről. A versengést Figula Anikó könyvtárigazgató, majd Tóth Kata  szavai nyitották, ezután vette kezdetét a mérkőzés: a folyóirat-olvasóban egyszerre öt csapat rakott ki puzzle-formára aprított képeket – ebben a kalandos feladatban másik főszervezőnk, Bocskai Adri volt segítségükre. Azután irány az emelet: az egyik helyen a szelektív hulladékgyűjtéssel ismerkedhettek versenyzőink játékos formában, aztán bátorságot próbáló lufidurrantás várt rájuk, utána növényneveket kellett képekkel párosítani, majd különféle szempontok alapján csoportba sorolni. Egy másik állomáson Activity várta lelkes csapatainkat, aztán egy jelképes tengerből halászhálóval szemetet kellett halászni, az utolsó helyszínen pedig állathangok felismerése, és az élőhelyek térképen való feltüntetése volt a feladat.

Szervezőink nem voltak szűkmarkúak: az öt állomás teljesítése mellett még bónuszfeladat is várt a játékosokra: a könyvtár területén 12 állatot rejtettek el, ezeket kellett versenyzőinknek összegyűjteni. A feladat igen nehéz volt: könyvillusztráció, újságkivágás, de még plüssállat formájában is megjelenhettek ezek, így nagyon éles szem kellett, hogy mindet megtalálja valaki!

Ifjú játékosaink remekül szórakoztak a közel háromórás versengés során, szükség is volt a frissítőkre és rágcsálnivalókra a végén! Természetesen senki nem távozott üres kézzel: apró ajándékokkal és emléklappal búcsúztunk tőlük, s azzal az ígérettel, hogy jövőre ugyanitt, ugyanekkor, ugyanvelünk! 🙂 Fotók hamarosan!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: