Fuzzy

Hogy miket tud meg az ember az Egyetemi Könyvtárban dolgozva… 🙂 Ha valaki 2010. júliusa előtt mondja nekem azt, hogy “fuzzy”, akkor még a matematika és a logika közelébe se mennek a gondolataim, hanem elkanyarodnak a Cartoon Network és klónjai felé, ugyanis gyerekkoromban – sőt még utána is – ment ott a Powerpuff Girls (avagy Pindúr Pandúrok) című sorozat.

Megvan, ugye? Ül ez az akármi a háza előtt, kezében bendzsóval, és mindenkit, aki csak közelebb jön, megfenyeget a puskájával, és azt mondja, hogy Silence! I kill you… ja nem, az nem az 🙂 Időről-időre meglátogatják a pindúrpandúrok, és amikor meglátják, így üdvözlik: “oooooo Fuzzy…”

Szégyen, nem szégyen, bevallom, valahányszor fuzzy-logika témában keres valaki dokumentumot nálunk, mindig eszembejut ez az óóóóófáziiiiiii, és csak nagy erőlködéssel tudom visszafojtani a mosolyomat és aránylag komolyan válaszolni az olvasónak 😀 (És különben is, ez a mulatságos név-egybeesés a készítőket is megihlette, lásd ezt az epizódot!)

Amúgy 24 találatot kapunk, ha a keresőbe beírjuk a fuzzy* szót, köztük három folyóiratcikket – meglepő azonban, hogy ennek jelentős része, tizennyolc darab idegen nyelvű. Cím alapján talán a legizgalmasabbnak tűnik – nekem – a Fuzzy, neurális genetikus, kaotikus rendszerek, ott a Borgulya-féle Neurális hálók és fuzzy-rendszerek, és persze az ún. alapmű, a Kóczy-Tikk szerzőpáros alkotta Fuzzy rendszerek.

Úgy látszik, még kevés a magyar nyelvű szakirodalom, mert a Magyar Országos Közös Katalógus is döntően más nyelven íródott találatokat hoz. Sőt, ahogy látom, a Széchenyi Egyetemen még nem is nagyon írtak szakdogát a fuzzy-hoz köthető témában, úgyhogy itt a lehetőség! 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: