Chat a könyvtárossal?! Noná! :)

Az Egyetemi Könyvtár néhány napon belül (újra) elindítja az egyik legújabb szolgáltatását, a chat-alapú tájékoztatást. A múlt tanévben is próbálkoztunk vele, hiszen a kezdeményezés gyakorlatilag a bloggal egyidős. Néhányan már a kora nyári hetekben tesztelték, és tudtommal abszolút elégedetten távoztak a gép elől, úgyhogy merem mindenkinek ajánlani ezt a gyors és kényelmes információs szolgáltatást, igazából még informatikai tudás sem szükségeltetik hozzá.

Alapvetően és legtöbbször egy kolléganőm és én fogunk ülni a másik oldalon (az előzetes tervek szerint 10-től délután négyig), a könyvtárhoz és állományához kapcsolódó bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk! 🙂 Tehát pl. lehet keresni bennünket:

  • előjegyzési igénnyel;
  • hosszabbítással;
  • bármilyen kérdéssel a könyvtár szolgáltatásairól;
  • megmondjuk, benn van-e éppen egy adott könyv;
  • megmondjuk bárminek a jelzetét;
  • megnézzük, mit találunk a katalógusban egy adott témáról;
  • stb.

Szóval mintha szemtől-szemben találkoznánk, de ez otthonról is működik! És persze használható lesz a könyvtárban majdnem mindenhol megtalálható gépekről is, így ha gyorssegítségre van szükség, elég néhány kattintás! 🙂

A dolog pediglen így működik:

Ez a kis ablak a blog főoldalának jobb szélén, egy kis görgetés után található meg. Ha a kis szövegbuborék zölden világít – mint az ábrán -, akkor az annyit jelent, hogy valamelyikünk éppen elérhető, és fogadja a kérdéseket. Ekkor nem kell mást tenni, mint megkezdeni a beszélgetést. A “Type here” szövegre kattintva a mező üressé válik, és már lehet is írni. Aztán mi válaszolunk valamit, arra megint lehet reagálni és így tovább, innen talán már nem is kell magyaráznom, aki már valaha használt valamilyen chat-alkalmazást – de az is, aki nem -, biztosan el fog igazodni. Regisztrálni meg bejelentkezni sem kell, a rendszer automatikusan adja az azonosítókat (pl. ezt a meeboguest335938-at), ez kattintással megváltoztatható.

Várjuk az érdeklődéseket, használjátok, használják egészséggel ezt az új lehetőséget! (Új… -.- talán egy kezem már nem is elég annak megszámlálására, hány könyvtár használ már ilyet 😛 🙂 )

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: