Bökj egy könyvre – 6.

Az új tanévben is folytatódik az ismerjük-meg-állományunkat–játékunk, a Bökj egy könyvre. Ez a hatodik epizód, melyben ismét a nyelvkönyvek világába látogatunk el:

Kósáné Oláh Júlia – Evelyn Küfmann: Besinnlich durch das ganze Jahr – Das “andere” Lesebuch mit literarisch-ästhetischen und religiösen Texten (803 K72, kétkötetes, egy-egy négyhetes példány van belőlük)

Egy dologra máris jó volt nekem ez a könyv: megtudtam, hogy az INYO nem csupán amerikai tájegységeket jelöl (és ekkor ájnájónak ejtendő), hanem az idegennyelv-oktatás rövidítése is. Mégpedig azért kerül ez elő már rögtön az előszóban, mert a szerzők kíméletlenül ostorozzák a nyelvoktatásra használt, állítólag autentikus szövegek használatát, amelyek tartalmilag olyan üresek, mint egy borotvált lufi (ezt már csak én tettem hozzá :P) Új szemléletmódot képviselő tankönyvükkel a németet középfokú szinten tanulókhoz fordulnak, a szövegek pedig nem máshonnan, mint a keresztény kultúrából származnak: főleg és elsősorban a Bibliából. A tankönyv-formát igyekszik gyengíteni az is, hogy a szerzők nem egy-egy nyelvtani jelenség, vagy általános tematikai egység (ház, oktatás, vásárlás, munka) köré csoportosították az anyagot, hanem egy élvezettel forgatható, német nyelvű kalendáriumot készítettek, amely a tizenkét hónap köré szerveződik, s mindegyikhez egy fontos bibliai üzenet társul: pl. a Hiszekegy, a Miatyánk vagy a Tízparancsolat.

Egyszóval: aki különleges lelki élményekre is vágyik nyelvtanulás közben, aki nyelvi képességei mellett hívő énjét is ápolni kívánja, mindenképp tegyen próbát ezzel a könyvvel! 🙂

nashvillescene.com - Érdekességképpen, egyik kedvenc progresszívrock-előadóm, a mélyen vallásos Neal Morse is Nashville-ben él 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: