FM4

Megnövelt létszámmal dolgozunk a raktárban. A példánystátus-állítgatás nem éppen az a változatos és érdekes munkafolyamat, sőt inkább a futószalagos munkavégzéshez tudom hasonlítani. Az ember minden egyes könyvet a kezébe vesz, a leltári szám alapján kikeresi a katalógusból, majd átállítja a példánystátust. Ennek eredményeként mi, a tájékoztató könyvtárosok pontosan meg tudjuk majd mondani, hogy valami megtalálható-e a szabadpolcon, vagy eleve raktári kérőlapot kell kitölteni. Politikamentesen, de hadd idézzem, hogy “sok dolgunk van, de jó úton járunk!” 🙂

Másfél órás turnusok vannak: a reggeli csapatban lévő egyik kolléganőm, hogy ne fásuljunk bele a folytonosan ismétlődő munkafolyamatba, rádiót kapcsolt. A neve FM4, osztrák adóról van szó, mely – elmondás szerint – zenei összeállításában a Petőfire hajaz. Azt már én teszem hozzá, hogy más források szerint a fő profilja az alternatív rock (stimmel), és az elektronikus zene (ez a magyar adóra annyira nem áll).

wikipedia

 

Az 1995-ben indított rádióadás legkülönösebb jellemzője azonban a többnyelvűsége. Alapvetően angol, de a másfél óra alatt, amíg dolgoztunk, németet is hallottam, sőt állítólag francia nyelven is megszólal egy-egy műsorvezető vagy hírolvasó. Remek elfoglaltság lehet a nyelvtanulóknak; akinek nem adatik meg, hogy anyanyelvűekkel beszélgessen, ilyenekkel fejlesztheti a hallás utáni értését. És nem mellesleg: új zenéket ismerhet meg! Szóval akárhogy is, érdemes kipróbálni, itt lehet rákattanni!

wikipedia, és csak azért, mert imádom a villamosokat 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: