YouTube-ról MP3-ba

Írtam tegnap erről a kódexes filmről, aztán eszembe jutott, hogy az emberek hétköznapokon nagyon sok időt tölthetnek el a munkahelyre való bumlizással (én pl. gimibe utaztam naponta háromnegyed órát). Ezt az időt pedig fel remekül fel lehet használni zenehallgatásra, rádióműsorok, podcastok, stb. hallgatására. És ha valaki nem sajnálja túlzottan a képek hiányát, filmeket is lehet hallgatni, így a Voynich-kódexről szólót is könnyedén átgyömöszöltethetjük valamely más formátumba, mondjuk mp3-ba, aztán átmásolhatjuk lejátszóra, telefonra, és még ki tudja, hány eszközre.

Mondjuk vegyünk egy példát: egy igazán könnyen emészthető, 29 és egynegyed perces számot, Neal Morse-tól a The Door-t. Tegyük fel, imádjuk a kortárs progresszív rockzenét, és olyan távolra utazunk, hogy van időnk egészben végighallgatni ezt az eposzt, vagy egyszerűen nem akarunk mindig a YouTube-ra mászkálni érte; elhatározzuk, hogy megszerezzük ezt a rövid alkotást.

Az egyik legjobb progresszív lemez, amit ismerek. Holtversenyben a Dream Theater: Train of Thought-tal, na 🙂

Megkeressük a videót, majd a címsorból kimásoljuk a címet:

http://www.youtube.com/watch?v=cQhqsczPm1M, se többet, se kevesebbet.

Ha véletlenül pl.

http://www.youtube.com/watch?v=DsuHbVZL-jo&feature=related formát kapunk, elegendő – sőt sok esetben követelmény -, a félkövérrel jelölt részt átmásolni.

Van tehát egy konkrét YouTube-anyagra mutató URL-ünk. Most jön a konvertálás, amelyhez kiváló szoftvereket is találunk a neten, amelyeket a gépünkre telepítve elvégezhetjük az átalakítást, de ha ezt nem akarjuk – és vegyük úgy, hogy nem akarjuk -, vannak az on-line megoldások.

Például ez a hivatkozás. – Itt a konvertálás minőségét is beállíthatjuk.

Vagy mondjuk ez.

Több-kevesebb várakozás és kattintás után eljutunk egy letöltési linkhez, ahol a kész file-t a gépünkre menthetjük, és már indulhatunk is a dolgunkra! (Nyár van, úgyhogy nyári slágerekkel is próbát tehetünk!)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: