Dr. House dalra fakad

Kellemes, nyári hetet kívánok mindenkinek! Az Egyetemi Könyvtár utolsó előtti munkahetét kezdjük meg az irodákban és itt a blogon egyaránt, én személy szerint meglehetősen fáradtan, még nagyon bennem van a hétvége érzete. Péntek estétől vasárnap délutánig családi körben múlattuk az időt szülő-nagy-falumban, Budapesten, annak is egy csendes, angyalföldi zugában. Közös ebéd után mindannyian sziesztázni tértünk, én pedig kicsit leültem a gép elé, hogy megböngésszem egyik kedvenc zenei hírportálom, a Hard Rock Magazin hasábjait. Sokat köszönhetek ennek a “lapnak”: innen értesültem a Neal Morse-koncertről, a Dream Theater Fezenes fellépéséről, az Opeth új lemezéről stb., így aztán mindig nagy kíváncsisággal nyitom meg az oldalt. Ezúttal azonban olyan cikkbe botlottam, mely keményebben ütött, mint a fent felsorolt zenészek és zenekarok együttvéve: megjelent Hugh Laurie első lemeze!

Ez a kép sokáig a feldolgozók irodájának ajtaján lógott, persze belül 🙂 Bár mintha azon nem lett volna kapszula...

Mert hát, akár tetszik, akár nem, a közismert – szándékosan nem írok közkedveltet – kórházi orvost, Dr. Gregory House-t alakító színésznek (Jane Austen-filmben is szerepelt már, a sok egyéb mellett) zenészi adottságai is vannak, nem is akármilyenek: gyerekkora óta zongoraórákat vesz, de gitározik, dobol, harmonikázik és szaxofonozik is. A május elején megjelent lemezen a fent megjelölt hangszerekből az első kettőn játszik, és mindezek mellett még énekhangját is megvillantja.

Laurie a blues műfaj egy korai ágához nyúlt vissza, méghozzá a New Orleans vidékének füstös bárjai által képviselt muzsikához. A lemez hallgatása közben szinte látjuk magunk előtt a ’40-es, ’50-es évek díszletével felszerelt lebujt, ahol a csapos csokornyakkendőben tisztítja épp a poharakat, a kurtizánok pedig hosszú szipkás cigivel ücsörögnek a bárpultnál. (HRM)

Íme 🙂

Tizenöt nóta, munka utáni nyári estéken egy pohár bor vagy korsó sör mellett (az említett lebujokban úgyis mindkettővel kiszolgál a csokornyakkendős csapos) érdemes próbálkozni vele. De akár elalváshoz is fel lehet tenni, nekünk tegnap este sikert aratott! És még az illegalitás területére sem kell ellátogatni, a YouTube-on csaknem mindegyik nóta megtalálható, elegendő az előadó – dalcím kombinációval próbálkozni!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: